Alles over wijn - De Wijnkenner logo
DeWijnkenner > Wijnblogs > Wijn en spijs combinaties

De beste wijn en spijs combinaties

Sommige adviezen voor het combineren van eten en wijn kunnen overdreven streng zijn. De waarheid is dat het vrij lastig is om een echt slechte combinatie te maken. Combineer je bijvoorbeeld een cheeseburger met een glas Chablis? Klinkt goed. Zou het worden aanbevolen in de meeste gidsen over het combineren van gerechten? Zeker niet, maar ik zou je niet tegenhouden wanneer je beide lekker vindt. Toch zijn er combinaties die ècht niet kunnen, denk hierbij aan een tanninerijke rode wijn met artisjokken of rauwe asperges, maar slechte combinaties als deze, zijn er gelukkig maar weinig. Er zijn echter een aantal beproefde richtlijnen om je te helpen als je als een goed opgeleide liefhebber van wijn en spijs door het leven wil gaan. Het is eigenlijk een “je moet de regels kennen voordat je ze overtreedt” situatie. Lees hier verder over de wijn en spijs richtlijnen. Leer ze uit je hoofd, maak ze eigen – en breek de regels zo af en toe om tot nieuwe leuke combinaties te komen.

Ken jij nog wijn en spijs adviezen die je niet terugvindt in onze onderstaande blogs? Laat het ons weten via hello@dewijnkenner.nl, we schrijven er graag een blog over. Veel plezier met onze blogs!

Bekijk hier de populairste combinaties

Hoe weet ik welke wijn bij welk gerecht past?

Het is voor vele nog steeds erg lastig welke wijn nu het beste met een gerecht samengaat. Als je net begint met matchen en proeven merk je als snel dat je met onderstaande 6 tips geweldige combinaties kunt creëren. Dat gezegd hebbende, naarmate je meer vertrouwd raakt met verschillende wijnen, zul je zelfverzekerd worden en kun je experimenteren door de regels te overtreden! Hou je in het begin aan de onderstaande wijnspijs adviezen en de kans van slagen is enorm!

Het is beter om de wijn met de saus te matchen dan bij het vlees.

  • De wijn moet zuurder zijn dan het eten;
  • De wijn moet zoeter zijn dan het eten;
  • De wijn moet dezelfde smaakintensiteit hebben als het eten;

Maak je nauwelijks gebruik van sauzen dan;

  • Passen rode wijnen het beste bij rood vlees met een sterke smaak, zoals rund schaap, ree en hert;
  • Passen witte wijnen het beste bij vis. kip, en kalkoen;
  • Passen volle witte, soepele rode of stevige rosé het beste varkensvlees en lamsvlees.

Aan de hand van deze richtlijnen kun jij haast niet meer falen op gebied van wijn combineren bij je gerecht.

Wekelijks de actuele supermarkt wijnaanbiedingen ontvangen?

Inschrijven & Besparen

Door je in te schrijven in deze mailing bespaar je wekelijks geld op je favoriete uitgaven, zodat jij er nog meer van kunt genieten!

Titel

Ga naar de bovenkant