Alles over wijn - De Wijnkenner logo
DeWijnkenner > Wijnblogs > Wijntermen

De wijntermen die jij moet weten als wijnkenner

Er zijn veel termen die wijnkenners en -liefhebbers gebruiken om wijn te beschrijven. Als je een aantal van deze termen begrijpt, kun jij vaststellen en delen met andere wat jij in de wijn proeft. Daarnaast kan het natuurlijk ook een positieve bijdrage leveren tijdens het bestellen van een wijn in een restaurant.

Naast de voor de hand liggende termen zoals zoet, droog en fruitig, vind je hier alle termen die jij moet kennen om een echte Wijnkenner te worden. We hopen dat onze blogs bijdragen aan het creëren van jouw unieke en perfecte wijnbeleving. Ook jij kunt ons daarbij helpen! Ken jij nog wijntermen die je nog niet terug hebt gevonden in onze blogs? Laat het ons weten via hello@dewijnkenner.nl, we schrijven er graag een artikel over. Veel plezier met onze blogs over wijntermen!

Bekijk hier onze blogs over wijntermen

Maar wat betekent wijn eigenlijk?

Wijn is een alcoholische drank gemaakt van het gegiste sap van druiven.

Technisch gezien kan elke vrucht gebruikt worden voor wijn (bijv. appels, veenbessen, pruimen, enz.), maar als er gewoon “wijn” op het etiket staat, dan is het gemaakt met wijndruiven. (wijndruiven zijn anders dan normale druiven).

Het verschil tussen twee populaire dranken, wijn en bier, is dat bij het brouwen van bier gegiste granen worden gebruikt. Kortom, wijn wordt gemaakt van fruit, en bier van granen. Er zijn uitzonderingen -die de grenzen van bier verleggen- maar dat verhaal is voor een andere keer.

Wekelijks de actuele supermarkt wijnaanbiedingen ontvangen?

Inschrijven & Besparen

Door je in te schrijven in deze mailing bespaar je wekelijks geld op je favoriete uitgaven, zodat jij er nog meer van kunt genieten!

Titel

Ga naar de bovenkant